İRAN DOSYASI : İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI, MİHRAÇ URAL VE Şİİ TERÖR ÖRGÜTLERİ


İRAN ANALİZ / İran’daki bazı internet sitelerinin geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir haberinde Esed rejim saflarında, Suriye halkına karşı savaşırken direnişçilerin öldürdüğü “Mehdi Musavi” isimli İran Devrim Muhafızları sorumlusunun öldürüldüğünü duyurdu. 1925’ten beri İran işgalinde bulunan Ahvaz şehrindeki Devrim Muhafızları 10 numaralı karargah sorumlusu olan Musavi’nin cenaze törenine birçok askeri yetkilinin katıldığı bildirildi.

Esed rejimine destek için Suriye’ye İran Devrim Muhafızları, Besicler, Lübnan Hizbullah’ı, Irak Hizbullah’ı, Yemenli Şii Husiler, Asaib Ehlil Hak, Bedir Tugayları, Mehdi Ordusu, Mihraç Ural gibi Alevi teröristlerden oluşan on binlerce paralı-gönüllü militan bulunuyor.

Iraklı, Pakistanlı, Afganistanlı, İranlı, Lübnanlı Şii teröristlerin bir araya gelerek oluşturduğu Ebil Fazl Abbas Tugayları adlı örgüt Şam’daki Seyyide Zeyneb Makamını koruma iddiasıyla Suriye’ye girmişti. Sonrasında Esed ordusunun, muhaberat ve emniyet teşkilatının çok büyük darbeler alması, ülkeyi kontrol etmemesi üzerine yabancı unsurların devreye girdiği görülüyor.

TERÖRİST MİHRAÇ URAL: ALEVİ-Şİİ DERİN İTTİFAKI

Bu teröristlerin direk İran ile bağlantılı olması, Şii merciler ve din adamlarından emirler ile hareket etmesi gerçeği yakın dönemde Türkiye kökenli Mihraç Ural adlı terörist ile görüştüklerinde daha ayrı bir önem taşıyor.

Foto: Sağdan birinci isim Ebil Fazl Abbas Tugayından bir terörist, ikincisi Mihraç Ural, üçüncüsü yine Ebil Fazl, dördüncüsü ise Alevi Şebbiha

Ural’ın irtibat kurduğu Antakya-Hatay hattındaki İran’ın kullandığı Alevi dedeleri, Ehli Beyt isimli dernek, vakıf adına çalışma yürüten Caferi din adamları incelendiğinde bunların hepsinin Sünnilere yönelik etnik temizlik katliamları işleyerek Suriye’nin sahil şeridinde Alevi Devleti kurmak için çalıştıkları görülüyor.

Bebek, çocuk onlarca Sünni’yi katleden “Banyas Kasabı” Ali Kiyali adıyla da bilinen Mihraç Ural adlı terörist, Türkiye makamlarınca aranıyor. Bir ara Suriye direnişinin operasyonlarında yaralanan Ural’ın yakalandığı yerde infaz edileceğine dair “Suriyeli direniş kaynakları”nda bilgiler yer alıyor.

Dahası geçtiğimiz aylarda çirkin videoları ve çok tehlikeli bilgilerin de yer aldığı Ural’ın bilgisayarını Suriyeli direnişçi hackerler ele geçirdiğini ilan etmişti.

Başkent Şam başta olmak üzere sahil şeridi, Halep, Hama, Humus yoğunluklu olarak Suriye halkına yönelik katliamlarda yer alan bu “yabancı terör unsurlarından” binlercesinin öldürüldüğü, bunlar adına facebook gibi paylaşım sitelerinde resmi sayfalar açıldığı, öldürülenlerin kimliği, fotoğrafı ve diğer detayların paylaşıldığı görülüyor.

Mesela aşağıdaki fotoğraf da Mehdi Ordusu adlı Mukteda Sadr’a bağlı Şii terör örgütünden ayrılan İran destekli Asaib Ehlil Hak adlı bir diğer terör örgütü unsurlarından Suriye’de öldürülenler

SURİYE’DE DARBE ALAN İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI TERÖRİSTLERİ

Esed rejimine askeri, lojistik ve teknik anlamda en ciddi desteği Rusya’nın yanı sıra İran rejiminin verdiği biliniyor. İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı yurt dışında terör faaliyetleri yürüten, daha çok Şii lobisi unsurları aracılığıyla yıkıcı eylemler organize eden Kudüs Tugayları Suriye’de etkin rol oynuyor. Temmuz 2013 tarihinde direnişçilerin Suriye’de öldürdüğü İran Devrim Muhafızları komutanlarından birisi olan Mehdi Musavi bu isimlerden sadece bir tanesi.

Ahvaz’da düzenlenen cenaze törenine katılan üst düzey yetkililer arasında ise şunların isimleri yer alıyor: İmam Hüseyin Kolordu komutanı, Hamaney’in Ahvaz temsilcisi Musa Cezayiri ve çeşitli komutanlar. Burada yapılan konuşmada öldürülen teröristin nerede ve nasıl ortadan kaldırıldığına işaret edilmeksizin, “silahlı şerliler” “müstekbir eller” gibi klasik rejim argümanları ile suçlamaların yapıldığına yer verildi.

Her ne kadar İran rejimi ve medyası bilgi vermekten kaçınsa da Ahvaz içindeki kaynaklar, daha öncesinde bu şehirde ikamet eden Musavi’nin, Temmuz ayının başında Humus’ta öldürüldüğünü doğruluyor. Özgür Suriye Ordusu ve mücahitlerin operasyonları neticesinde yüzlerce Hizbullah teröristi ile birlikte Musavi’nin de öldürüldüğü bilgisi paylaşılıyor.

Daha öncesinde devrim muhafızları unsurlarından Suriye’de öldürülenlere dair sınırlı da olsa medyada haberler, fotoğraflar ve bilgilerin yayımlandığı biliniyor.

19 Ocak 2012 tarihinde Şam’da öldürülen İran Devrim Muhafızlarından binbaşı Muharrem Terk!

Bir diğer devrim muhafızı terörist Ali Hüseyin Atari’nin cenazesi

Benzer şekilde örneğin çok kısa bir süre önce, 9 Haziran 2013 tarihinde Suriye halkını katlederken öldürülen Ali Asger Aşnayi ile Mehdi Horasani adlı iki devrim muhafızı terörist Damiğan şehrinde gömülmüştü.

Bu iki teröristin de sözde Seyyide Zeynebin Makamını korumak için orada bulunduğu iddia edilmişti!

Hamaney’in “en büyük direnişçi” diye meşrulaştırdığı, her tür desteği verdiği Esed rejim saflarında savaşması için Caferi Şii gençlerin Suriye’ye gönderilmesinde Ayetullahlar veya Taklit Mercisi din adamları önemli roller üstleniyor. Bu Caferi din adamları sadece fetva vermekle kalmıyor, bizzat Esed saflarında Suriye halkına karşı katliamlarda yer alıyor.

Örneğin bu isimler arasında yer alan Ayetullah Musavi Caferi ile beraberinde 10 İran Devrim Muhafızı’nın direnişçilerce Humus’ta öldürüldüğü bildirildi.

Aralarında çok sayıda bebek, çocuk, kadın ve sivilin de yer aldığı binlerce Suriyeliyi katlederken direnişçilerin ortadan kaldırdığı teröristler için Hizbullah örgütü “cihad görevinde iken şehit edildi” ifadelerini kullanıyor.

Ahvazlı yerel kaynaklar İran rejiminin gerek baskı, gerek büyük mali rüşvetler teklif ederek Ahvazlı gençleri Esed rejiminin saflarında savaşması için Suriye’ye göndermeye çalıştığına, ancak bu konuda başarısız olduğuna dikkat çekiyor.

Etiketlendi:, , ,

Yorum bırakın

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

Derin İstihbarat

strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo

İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!