GENELKURMAY : TÜRK ORDUSU NASIL KURULDU ?


İstanbul Hükümeti,o günün Genelkurmayı,savunma Bakanı ve tüm Bakan ve Bürokratlarıyla elbirliği içinde Serv Anlaşmasını imzaladı.

Serv anlaşması hükümleri gereği,hükümet ve genelkurmay başkanlığı,Orduyu lağvettiler.Askerler terhis oldu,subayların ilişiği kesildi.Dağıtılan Ordunun yerine,50700 kişiyle sınırlı ve subay kadrosu içinde 1500 işgal devletlerinin müfettişleri denetiminde,Jandarma Birliği kuruldu.

Ordunun elindeki tüm silah ve techizat işgalcilere devredilecek.Silah üretimi ve ithalatı kesinlikle yasaklandı.Donanmada ise 6 torpito ve 7 hücümbot bırakıldı.

Tüm bunlar olurken İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Curzon"Türkler için askerlik tümüyle kapanmıştır.Lakin Türkler askerlik yapmak isterlerse,Türkiye sınırları dışına gideceklerdir.Mesela Fransız lejyonu onları kabul eder.Ancak İngiltere buna kesinlikle izin vermeyecektir.Çünkü Türkler,öteki düşmanlarımızdan çok farklıdır.Başka bir yerde askerlik yapmaları bile tehlikelidir.Türkiye ye dönüp yeni bir askerlik örgütü kurabilirler."diye beyanatta bulundu.

İtilaf Devletleri(ABD,İngiltere,Fransa,İtalya..),"yerli misyonerler"le elele,dizdize son kalan TÜRK DEVLETİ Osmanlı İmparatorluğunu dünyadan sildiler.Üstelik bu "yerli misyonerler"Ordunun elinde bulunan tüm silah ve techizatı da,yine Orduya taşıttırarak İşgal güçlerine teslim edilmesi emrini verdiler.

Ancak asil TÜRK Subayları,üstlerinden gelen bu emirleri dinlemediler.Bulundukları vilayetlerde,halkla birlikte taşıyabildikleri tüm silah ve cephaneyi sakladılar.Ve bu nitelikte çok sayıda genç subay,kah dağlardan saklanarak,kah yürüyerek,kah kağnılarla gizlenerek bir yolunu bulup ANKARA ya geldiler.

Ankara,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde yeniden düzenli Ordu kurmak istiyordu.Ancak,Ankara ya gelen çok sayıda genç sunaya rağmen Ordu yönetecek general ve savaşacak er sayısı çok azdı.Osmanlı Ordusundan rütbelerini geri vererek Ankara ya gelen general Mustafa Kemal dahil sadece 5 kişiydi.

Asker sayıları 15-25 e düşen alaylar,150-200 e düşen kolordular,er sayısı 9000 olması gereken 7.tümen 1100,8.tümen 1800 kadardı.Bölük başına 10-15,tabur başına 35-40 er düşüyordu.

Savaşı,Orduyu ve halkı işgale karşı örgütlemenin tüm yükü rütbeşi yüksek olmayan(yüzbaşı,binbaşı,yarbay..)genç subayların omuzlarındaydı.Bu genç subayların her alanda hizmetleri dolayısıyla askeri kaynaklarda"İstiklal Savaşımıza Subay Harbi"denilir.

Askerlik tarihinde en uzun süren meydan savaşı(22 gün)Sakarya meydan savaşında;askerin sadece yüzde beşi üniformalı,yüzdeyirmibeşinin ayakları tümüyle çıplak,yüzdeyetmişinin ise bir ayağında çarık diğer ayağında eski ayakkabı vardı.(ağlıyorum biraz müsaade)

18 kasım 1921 tarihli ABD istihbarat raporu"Türk askerlerinin çoğunluğunun üniforması yok.Orduya evlerinden gelip katıldıkları yamalı eski elbiseleriyle cephedeler.Bazılarıda Fransız,ingiliz üniforması giyiyor"

Asil TÜRK Ulusu;yoksul,aç,çıplak ancak Gazi Mustafa Kemal’e derinden bağlı.Gazi Mustafa Kemal’de Ulusuyla birlikte yoksulluğu yaşıyor.Çünkü 1919 haziranında istifa etmiş hiç bir geliri yok.Aynı zamanda,İmparatorluğa karşı çete kurarak isyan başlattığı vatan hainliği suçundan idam cezasına çarptırılmış ve görüldüğü yerde tutuklanacak eğer karşı gelirse silahla ölü veya diri yakalanacaktır.

Sade ve temiz bir avcı ceketi,eskidikce tamir edilen bir çift siyah çizmesi ve İstiklal Savaşı boyunca giydiği belden kemerli açık renk bir tane paltosu.Ankara nın üç kışını da o paltoyla geçirdi,cephelerede o paltoyla katıldı.(ağlıyorum biraz müsaade)..

Yırtık yamalı elbiseleri,yalınayak yada teki başka çarıklarıyla bir avuç yoksul TÜRK;muzaffer zengin her türlü imkana sahip işgalci güçler ve onlarla her türlü konuda işbirliği içinde iç hainlere karşı ölüm kalım savaşı veriyordu.

Gazi Mustafa Kemal ve TÜRK Ulusu,hem vatanın dört bir yanında savaşıyor,hemde tekrar düzenli ordu kurmak için çalışıyordu.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal;Genelkurmay ve milli savunma Bakanlığını Başkomutanlıkla birleştirdi,diğer bakanlıklarlada eşgüdüm sağlayan yeni bürokrat yapılanmayı kurdu.

Düzenli Orduyu kurabilmek için,7 ağustos tekalif-i Milliye emri,8 ağustos ta tekalif-i milliye komisyonu kurdu.On maddelik buyruk yayınladı.

1-Milletten ellerinde ordunun işine yarayacak ne varsa

2-Tüm yurtta her aile den,bir kat çamaşır,bir çift çorap,bir çift çarık istedi.

3-bez,kaput bezi,pamuk,yıkanmış yada yıkanmamış yün,kumaş,kösele,sarı yada siyah deri,dikilmiş yada dikilmemiş çarık,potin,ayakkabı çivisi,tel çivi,saraç ipi,mıh,yem torbası,demir,nal,yular,kolon,kaşağı,eğer,un,arpa,fasulye,bulgur,nohut,mercimek,kasaplık hayvan,şeker,gaz,mum,tuz,pirinç,sabun,yağ,zeytinyağı,çay.

Ve tüm bu istenilenler için bedeli sonra ödenmek üzere makbuz verilecek.Ancak asil TÜRK Ulusu para istemiyor.İstememesine rağmen millet yoksul olduğu için,makbuz almayanın malı alınmıyor.Bunun üzerine makbuz almak zorunda kalıyordu.

4-5-6-7 ve 8.ci buyruklarda savaşa elverişli silah ve cephane,benzin,vazelin,gres yağı,makine yağı,araba lastiği,lastik yapıştırıcı,buji,soğuk tutkal,telefon makinesi,kablo,kablo,pil..

9-Demirci,marangoz,döküm ustası,saraç,arabacılar,imalethanelerin listesi,kasatura,kılıç,mızrak yapacak ustalar.

10-Dört tekerlekli yaylı araba,dört tekerlekli at,öküz arabası,kağnı donanımları ve hayvanları,binek yada top çekecek atlar,katırlar,develer ve eşeklerinyüzdeyirmibeşinin orduya teslimi.

12 ağustos 1921 kurban bayramının birinci günü,Başkomutan Gazi Mustafa Kemal;Hacı Bayram Camiinde yaklaşık beşbin kişiyle bayram namazını kılıyor ve hemen o gün cepheye hareket ediyor.

Cephelere gidenler gitti.Geride kalan kadınlar,çocuklar ve ihtiyarlar;fişek dolduruyor,sargı bezi hazırlıyor,iç çamaşırı,çarık dikiyor.Yiyecekler topluyor,düşmandan elde edilen silahlar.Yine kadınlar,çocuklar ve yaşlılar vasıtasıyla cepheye götürülüyordu.

Tutsak olmayacağını,her türlü ağır şartlara rağmen tüm dünyaya haykıran asil TÜRK ULUSU;dünyada hiç bir millette görülmemiş olağanüstü bir dayanışmayla,yoksulluklar,yokluklar içinden 200 bin kişilik yeni ORDUSU nu kurdu ve onu savaşa hazırladı.Sıkıntılar,alınterleri ve gözyaşlarıyla;vatanı işgal ettiren ve orduyu dağıtan hükümete rağmen,10 bin,15 bin kadar,üzerinde yırtık yamalı elbiseleri,yalınayak ,yırtık çarıklarıyla Vatan savunmasına koşan evlatlarından,200bin kişilik silahlı,muzaffer,yiğit TÜRK ORDUSU nu yarattı.

Üstelik tüm bu inanılmaz seferberliğin içinde kahraman TÜRK kadınları,tarlalarını işlediler cephedeki ORDUSU na yiyecek sağladılar.

İşte,TÜRK DEVLETİ Türkiye Cumhuriyetinin kahraman ORDUSU böyle kuruldu.

Etiketlendi:,

Yorum bırakın

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

Derin İstihbarat

strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo

İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!