İSTİHBARAT : CHP MİLLETVEKİLİ Vahap Seçer : “Allah aşkına MİT ne iş yapar ?”


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi Seçer, MİT’i sorguladı, Başbakan Yardımcısı Atalay sessiz kaldı. "Sokaktaki simitçi, tarladaki çiftçi Mehmet Efendi dahi dinlendiğini düşünüyor"diyen Seçer, Reyhanlı’da, Uludere’de ve daha birçok olayda MİT’in istihbarat zafiyeti içinde olduğunu vurguladı. Seçer, AKP döneminde örtülü ödenekteki patlamaya da dikkat çekti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortam ve telefon dinlemelerindeki yerini sorguladı. Vatandaşın bu konuda tedirgin olduğunu vurgulayan Seçer, "Sokaktaki simitçi, tarladaki çiftçi Mehmet Efendi bile dinlendiğini düşünüyor" dedi. Seçer, AKP döneminde örtülü ödenekteki patlamaya dikkat çekti.

Vahap Seçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakanlık ve bağlı kuruluşların 2014 yılı bütçelerine ilişkin görüşmeler sırasında önemli değerlendirmeler yaptı. Seçer’in sorduğu sorulara Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise sessiz kalmayı tercih etti. Seçer’in görüşmelerde dile getirdiği soru ve görüşleri özetle şöyle:

BAŞBAKAN DİNLENİYOR MU?

Telefon ve ortam dinlemeleri bizim aslında gündemimizi son yıllarda meşgul eden önemli bir konu özellikle AKP iktidarında. Sokaktaki simitçi, tarladaki çiftçi Mehmet Efendi dahi dinlendiğini düşünüyor. Acaba Başbakan dinleniyor mu? Bunu niye sordum? Çünkü Sayın Başbakan 22 Aralık 2012’de bir açıklama yaptı ve dedi ki: “Evimin altında çalışma ofisinde böcek bulundu”. Geçtiğimiz günlerde de NSA (Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı) Avrupa’da birçok siyasetçiyi dinlediği ortaya çıktı, bunlardan bir tanesi de Merkel ve uzun süreden beri dinleniyor. Onun için açıklanması lazım, Sayın Başbakan dinleniyor mu? Başbakan’ın TBMM’deki çalışma ofisinde 330 bin lira harcanarak bir tadilat yapıldı. Acaba tadilat, böcek var mı yok mu diye aramak için mi yapıldı? Ayrıca şunu öğrenmek istiyorum: Gerçekten, bir milletvekili olarak merak ediyorum, telefonlarımız dinleniyor mu?

ÖRTÜLÜDE PATLAMA

Örtülü ödenekten 2005 yılında 156 milyon lira harcanmış. Bugün 2013 yılının ilk dokuz ayında toplam 920.5 milyon liraya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl, 2012’de bu rakam 1.2 milyar TL’ye kadar çıkmış. Peki, bu paralar nereye gidiyor? Yaygın kanı, Arap baharıyla beraber Libya’da, Mısır’da, hatta Suriye’de bu paralardan oralara aktarıldığını, özellikle, Suriye’de meydana gelen çatışmalarda Suriyeli mevcut yönetime karşı olan muhalif gruplara örtülü ödenekten ciddi paralar aktarıldığı yönünde. Silah alımında kullanıldığına dair önemli iddialar var. Tabii bunların yanıtını vermek sizlere düşüyor.

MİT BÜTÇESİ

2010 yılında Hakan Fidan göreve geliyor. 2010 yılında MİT’in bütçesi 523.4 milyon TL. Bugün 2012 yılı sonu itibarıyla 751 milyon TL. 2014 yılında da 1 milyar TL’nin üzerinde bir bütçe öngörülüyor. İyi güzel de acaba iyi iş çıkartabiliyor mu? MİT’e bakıyorum, şimdi MİT’in görevleri arasında milli güvenliğe ilişkin iç ve dış tehditlere yönelik çalışmalar yapmak var. İyi güzel MİT’in bütçesini artıralım ama şimdi iç güvenlik, dış güvenlik tehdidini MHP’li ya da CHP’li muhalif siyasetçilerden, siyasetçi dışında iş adamlarından mı olduğunu düşünüyor MİT?
İSTİHBARAT ZAAFİYETLERİ

İstihbarat zafiyetleri de var MİT’in. MİT’in görev alanları içerisinde birçok önemli olay meydana gelmeden önce bunu ortaya çıkartması lazım, ilgili kurumlara istihbari bilgiler vermesi lazım. Uludere olayı var, 34 yurttaşımız orada öldü, orada katledildi, bu bir istihbarat hatası mıydı? Bunun MİT neresinde? Reyhanlı’da 53 yurttaşımız öldü. Böyle bir katliama, böyle büyük bir olaya MİT seyirci kaldı. AKP Genel Merkezi lav silahıyla saldırıya uğradı, yine MİT ortada yok. Emniyet Genel Müdürlüğü polisevi, yine uzun namlulu silahlarla, lav silahıyla saldırıya uğradı, MİT ortada yok. Pilotlarımız kaçırılıyor Lübnan’da, MİT ortada yok. Allah aşkına MİT ne iş yapar?

YEŞİL YAŞIYOR MU?

90’lı yıllar çok önemli yıllar. Devletin içerisine sızmış birtakım yapılanmalar, çeteler, işte MİT’in kullandığı örneğin bir Yeşil meselesi var. Yeşil tipli adamlar hala var mı? Hatta Yeşil yaşıyor mu, onu öğrenmek istiyorum.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİNİZ Mİ?

Gezi olaylarına ilişkin burada Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na ait hem Başkan burada hem orada görev yapan arkadaşlar burada. Gezi olayları sırasında AB Bakanı Sayın Egemen Bağış, AB büyükelçileriyle bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda Gezi sürecini anlattı. Onlara süreç içerisindeki gelişmeleri anlatan, fotoğraflayan bir dosya sundu. Ayrıca on beş dakikalık bir video, orada büyükelçilere gösterildi ve orada camilerde içki içildiğinin görüntüleri verildiği iddiaları yayıldı. Tabii bu Başbakan tarafından defeatle dile getirildi ama bunun aslı astarı çıkmadı. Bu konuda o toplantıda yer alan bürokratımız varsa bu konuda bizlere bilgi vermesini istiyorum.

ulusalkanal.com.tr

Etiketlendi:, , , ,

Yorum bırakın

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

Derin İstihbarat

strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo

İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!