SURİYE DOSYASI : Katar Dışişleri Bakanı İstanbul’da Suriyeli Tek fircilerle halifeliği konuşmuş


tekfirciler

Katar Dışişleri Bakanı Halit bin Muhammed Al Attiyah, geçen ay Türkiye’ye gizli bir ziyaret gerçekleştirdi. Her ne kadar bu ziyaret, Suriye’de Esad’a karşı savaşan güçler arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilse de İstanbul’da yapılan toplantıların içeriği tehlikeli detayları de bünyesinde barındırıyor. Bu detaylardan en önemlisi, Al Attiyah’ın Suriye’de Esad’a karşı savaşan ve artık Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) bağımsız hareket eden Tekfirci gruplarla yapılan görüşmelerde ortaya çıktı.

JÖNTÜRK’ün edindiği bilgilere göre Katar Dışişleri Bakanı’nın gizli İstanbul ziyareti sırasında Tekfircilerle (Kendileri dışındaki herkesi kafir sanıyorlar. En büyük destekçilerinin Suudi Arabistan olduğu biliniyor. Aralarında El Kaide yanlıları da var karşıtları da. İstanbul’daki görüşmede Irak Şam İslam Devrimi ve El Nusra bulunmuyordu) iki günlük bir görüşme maratonu gerçekleşti.

katarfm1

Bu görüşmelerde Tekfirciler, ÖSO’dan ayrılıp ayrı bir silahlı kuvvet oluşturacaklarını, Suriye Ulusal Konseyi’nde daha fazla güç sahibi olmak istediklerini Al Attiyah’a ilettiler. Tekfirciler görüşmelerde ayrıca, Esad’ın işbaşından uzaklaşmasının ardından Suriye’de halifelik ilan edileceğini belirtip Katar’ın bu konuda garanti vermesini istediler.

Katar Dışişleri Bakanı Al Attiyah’ın ülkesinin Tekfircilere yardımı sürdüreceğini, ancak bu taleplerin “aşırı” olduğunu vurguladığı öğrenildi.

Gözlemciler, Türkiye’den de bazı yetkililerin katıldığı görüşmelerden Tekfircilerin beklentilerinin pek karşılanmadığını belirtirken Halifelik konusunun ilk bu denli pazarlık konusu yapılmasına dikkat çekiyorlar.

Katar Dışişleri Bakanı Al Attiyah gizli İstanbul ziyareti sırasında ayrıca Suriye Müslüman Kardeşler LideriMuhammed Riyad el-Şukfa ile de bir görüşme yaptı.

Etiketlendi:, , , , ,

Yorum bırakın

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

Derin İstihbarat

strateji, güvenlik, araştırma, istihbarat, komplo teorileri, mizah, teknoloji, mk ultra, nwo

İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!